Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Italský likér Limoncello

Limoncello je tradiční italský likér, typický svou jasně žlutou barvou a osvěžující sladkou chutí. Servíruje se nejčastěji po jídle jako digestiv a podává se vychlazený, aby vynikla jeho citrónová chuť a výrazná vůně.

Typické Limoncello má být připraveno z chemicky neošetřených citrónů, vypěstovaných pod horkým sluncem na pobřeží jižní Kampánie - v oblasti Sorrento, Amalfi nebo na ostrově Capri. Místní citrusy se vyznačují silnou slupkou a jsou prý tak dobré, že se dají jíst i samotné.

Limoncello

Limoncello si snadno uděláte i doma, potřebujete k tomu zralé citróny s chemicky neošetřenou kůrou, vodu, cukr a čistý alkohol (potravinářský líh, případně vodku). Kůru z dobře omytých citrónů nakrájíte na tenké proužky - bez vnitřní bílé části (ta by totiž dala likéru hořkou chuť), nejlépe to jde škrabkou na brambory. Vložíte do skleněné nádoby a zalijete alkoholem, na 8 větších citrónů cca 700 ml alkoholu. Nádobu dobře uzavřete a uložte na chladnější tmavé místo. Přibližně po měsíci pak výluh přeceďte, přidejte ještě 300 ml alkoholu a smíchejte s vychladlým cukrovým roztokem (svaříme 1 litr vody+700 g cukru), přelijte do skleněných lahví a opět necháte alespoň dva týdny uležet.

Limoncello

Aktuální TOP nabídky

Objevte naše nejlepší dovolenkové nabídky!

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou