Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Tarvisio, lyžování na trojmezí

Tarvisio

Tarvisio je jedno z nejvýchodněji položených lyžařských středisek v italských Alpách a skvěle se hodí jak pro začínající lyžaře, tak pro zkušené nadšence zimních sportů.

Nachází se v regionu Friuli Venezia Giulia, blízko hranic s Rakouskem a Slovinskem, což dává návštěvníkům jedinečnou možnost zažít lyžování na trojmezí.

Lyžařské terény pro každého

Středisko Tarvisio nabízí okolo 25 km perfektně upravených sjezdovek, které jsou rozděleny podle obtížnosti. Můžete si vychutnat modré sjezdovky pro začátečníky nebo červené a černé tratě pro ty, kteří hledají adrenalinový zážitek. Známé jsou především sjezdovky na hoře Monte Lussari, odkud se rozprostírá úchvatný výhled na celé údolí a trojmezí.

 

Monte Lussari má v sobě i duchovní rozměr – nachází se zde slavný poutní kostel, který přitahuje turisty i mimo zimní sezónu. Cesta dolů do údolí je pak oblíbená u zkušených lyžařů díky délce a technické náročnosti sjezdovky "Di Prampero", která měří téměř 4 kilometry.

Monte Lussari

Monte lussari

Ideální pro rodiny i adrenalinové nadšence

Tarvisio je rozhodně vhodný pro rodiny s dětmi. Najdete zde školy lyžování, kde se vaše děti mohou naučit základy pod vedením zkušených instruktorů. Pro ty, kteří hledají něco navíc, jsou zde i možnosti freeride, snowboarding či běžecké lyžování. Běžecké tratě se táhnou přírodním parkem Alpe Adria, kde se můžete projet klidným prostředím nádherné krajiny.

 

V Tarvisio ale můžete zažít mnohem víc. Mezi nejoblíbenější aktivity patří noční lyžování nebo jízda na saních tažených psy, což je fantastický zážitek pro celou rodinu.

Doprovodné aktivity a apres-ski

Když vás lyžování přestane bavit, večer můžete strávit v místních restauracích, kde se podávají vynikající speciality z italské a rakouské kuchyně, jako například polenta, guláš nebo místní sýry a uzeniny. Středisko nabízí i množství útulných barů a kaváren, kde si můžete odpočinout a užít si přátelskou atmosféru.

 

Pokud rádi kombinujete lyžování s dalšími zážitky, určitě si nenechte ujít možnost návštěvy lázní v nedalekém Villachu nebo výlet do známých alpských měst Klagenfurtu a Udine.

Tarvisio

Tarvisio

Praktické informace

Tarvisio je snadno dostupné jak z Itálie, tak z Rakouska a Slovinska. Nejbližší letiště jsou v Terstu, Lublani a Klagenfurtu. Pro cestovatele, kteří upřednostňují vlak, má Tarvisio také železniční spojení.

 

Díky své poloze, rozmanitosti tratí a široké nabídce aktivit je Tarvisio skvělou volbou pro všechny lyžaře, kteří hledají menší, ale kvalitní středisko s pestrou nabídkou zimních radovánek.

Vybrané TOP nabídky

Výhodné nabídky pobytů pro vaší dovolenou v Itálii

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou