Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Kde se nebe dotýká hor a duše nalézá klid. Monte Lussari

Monte Lussari

Monte Lussari, nacházející se v srdci Julských Alp v italském regionu Friuli Venezia Giulia, je nejen oblíbeným lyžařským střediskem, ale také poutním místem s bohatou historií.

Toto místo, zasazené v dechberoucí horské krajině nedaleko lyžařského střediska Tarvisio, je ideální destinací pro lyžaře, turisty i poutníky, kteří touží po duchovním i přírodním zážitku.

Poutní místo s dávnou tradicí

Na vrcholu Monte Lussari (1 789 m n. m.) se nachází malebný poutní kostel zasvěcený Panně Marii, který každoročně přitahuje věřící z Itálie, Slovinska i Rakouska. Historie tohoto kostela sahá až do 14. století, kdy podle legendy pastýř nalezl na tomto místě sošku Panny Marie. Na základě tohoto objevu zde byl postaven kostel, který se stal významným poutním místem. Dnes zde přicházejí lidé nejen kvůli lyžování, ale i kvůli klidné atmosféře a duchovnímu rozjímání.

Monte Lussari

Monte Lussari pro lyžaře

Lyžařská oblast Monte Lussari je jednou z perel střediska Tarvisio. Nabízí nejen jedinečné výhledy na okolní krajinu, ale také vynikající lyžařské podmínky. Nejoblíbenější sjezdovka v této oblasti, "Di Prampero", je opravdovým zážitkem pro lyžaře všech úrovní. Tato sjezdovka, dlouhá téměř 4 km a s převýšením přes 1 000 metrů, se vine od vrcholu Monte Lussari až do vesnice Camporosso. Její technické pasáže, široké úseky a dlouhé oblouky jsou vyhledávané jak zkušenými lyžaři, tak rekreačními sportovci.

 

Pro ty, kteří mají rádi klidnější tempo, nabízí Monte Lussari také běžecké tratě vedoucí skrz zasněžené lesy a panoramatické cesty, které jsou ideální pro poklidné vychutnání si zimní přírody.

Návštěva na vrcholu Monte Lussari

Zimní návštěva Monte Lussari není jen o lyžování. Lanovka z Camporosso vás dopraví přímo na vrchol, odkud můžete obdivovat okolní alpské masivy a hluboká údolí, která se rozprostírají pod vámi. Na vrcholu se nachází několik útulných horských chat, kde si můžete vychutnat tradiční pokrmy místní kuchyně, jako jsou těstoviny, polenta nebo vynikající dezerty, a užít si jedinečnou atmosféru místa.

Monte Lussari

Zimní návštěva Monte Lussari není jen o lyžování

Monte Lussari je ideálním místem pro ty, kteří hledají klidné útočiště s nádhernou přírodou, ale zároveň si chtějí užít kvalitní lyžování v nedotčené krajině. Zimní sezóna zde nabízí nekonečné možnosti pro outdoorové aktivity, ale díky své bohaté historii a duchovnímu významu je Monte Lussari také destinací, která zanechá hluboký dojem na každého návštěvníka.

Jak se tam dostat

Monte Lussari je snadno dostupný z nedalekého Tarvisia. Lanovka, která vyváží návštěvníky z vesnice Camporosso, je moderní a komfortní. Pokud se rozhodnete pro výlet mimo zimní sezónu, můžete se na vrchol vydat pěšky po jedné z několika turistických tras. Z vrcholu se vám naskytne nezapomenutelný pohled na okolní pohoří a můžete si prohlédnout i interiér poutního kostela, který je otevřený celoročně.

Monte Lussari je ideálním spojením sportu, historie a spirituality – místem, kde se snoubí přírodní krása s duchovnem.

Vybrané TOP lyžařské pobyty

Vyberte si z nabídky zimních lyžařských pobytů pro vaši zimní dovolenou v Itálii

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou