Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Co vidět v Tropee - průvodce k hlavním atrakcím

Tropea

Tropea je malebné městečko na pobřeží Kalábrie, které okouzluje návštěvníky svými bílými písečnými plážemi, historickými památkami a bohatou kulturou.

Pokud plánujete dovolenou právě v Tropee, máme pro vás seznam míst a aktivit, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Svatyně Santa Maria dell'Isola

Tento benediktinský klášter se nachází na malém skalním výběžku nad mořem a je jedním z nejikoničtějších míst v Tropee. Svatyně nabízí úchvatné výhledy na město a tyrhénské moře. K svatyni vede strmá cesta, ale výhledy z vrcholu rozhodně stojí za námahu.

Tropea Santa Maria

Tropea Santa Maria dell´Isola

Katedrála Tropea (Cattedrale di Maria Santissima di Romania)

Katedrála pochází z 12. století a je významnou historickou památkou. Uvnitř katedrály můžete obdivovat nádherné fresky, umělecká díla a relikvie, včetně slavné ikony Panny Marie z Rumunska, která je patronkou města.

Normanský hrad

Nad městem se tyčí pozůstatky normanského hradu, který byl postaven v 11. století. Hrad poskytuje nádherné výhledy na město a moře a je skvělým místem pro milovníky historie a fotografování. Kdysi sloužil jako obranná pevnost proti pirátům a dnes zde naleznete muzeum, které přibližuje historii regionu.

Jeskynní kostel Piedigrotta

Tento jedinečný kostel je vytesán do skály nad pláží a je zdoben sochami a reliéfy, které byly vytvořeny místními umělci. Kostel má fascinující atmosféru a nabízí nádherné výhledy na moře.

Historické centrum Tropea

Procházejte se úzkými uličkami historického centra města, které je plné malých obchodů, kaváren a restaurací. Můžete objevovat starobylé budovy, kostely a náměstí, které vám poskytnou autentický pohled do minulosti Tropey.

Tropea

Pláže v Tropee

Tropea je známá svými nádhernými plážemi s bílým pískem a křišťálově čistou vodou. Mezi nejpopulárnější pláže patří:

  • Pláž Rotonda: Nachází se přímo pod městem a je snadno dostupná. Tato pláž je ideální pro rodiny s dětmi.
  • Pláž Michelino: Klidnější pláž, která je obklopena skalními útesy. Skvělé místo pro šnorchlování a objevování podmořského života

Tropea Rotonda Beach

Tropea - PlᎠROTONDA

Trh v Tropee

Navštivte místní trh, kde můžete ochutnat a koupit čerstvé ovoce, zeleninu, ryby, sýry a další místní produkty. Trh je skvělým místem pro objevování místní kultury a kuchyně. Rozhodně musíte ochutnat 'nduju (enduja), pikantní salámovou pastu z vepřového masa s chilli papričkami a také místní červenou cibuli (cipolla rossa di Tropea), která sladká a velmi chutná.

Piazza Ercole

Hlavní náměstí města je centrem společenského života v Tropee. Můžete si zde vychutnat kávu nebo zmrzlinu v jedné z místních kaváren.

Výlet lodí na Liparské ostrovy

Tropea je výborným výchozím bodem pro výlety lodí na nedaleké Liparské ostrovy. Tyto vulkanické ostrovy nabízejí nádherné pláže, horké prameny a fascinující přírodní scenérie. Jednodenní výlet na tyto ostrovy je nezapomenutelným zážitkem.

Vybrané TOP nabídky

Výhodné nabídky pobytů pro vaší dovolenou v Itálii

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou