Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Tropea, opravdová perla Kalábrie

Tropea Calabria

Tropea je skutečným klenotem Kalábrie, který nabízí návštěvníkům kombinaci přírodní krásy, historických památek a vynikající kuchyně. Ať už hledáte romantický únik, rodinnou dovolenou nebo dobrodružství, Tropea má něco pro každého. Naplánujte svou cestu do tohoto kouzelného města a objevte všechno, co nabízí!

Tropea je městečko s asi 6000 obyvateli u pobřeží Tyrhénského moře v jihoitalské provincii Kalábrie. Podle legendy ho založil Herkules, který zde odpočíval po dokončení svých dvanácti úkolů. Ve skutečnosti však město bylo osídlováno od roku 1000 př. n. l. V 8. století n. l. zde bylo zřízeno biskupství, a větší rozmach začíná až v 16. a 17. století.  

Historické a kulturní poklady 

Tropea je domovem několika historických památek, z nichž nejvýznamnější je katedrála Tropea (Cattedrale di Maria Santissima di Romania). Tato normanská katedrála pochází z 12. století. Uvnitř katedrály můžete obdivovat nádherné fresky a umělecká díla.

Dalším úchvatným místem v Tropee je svatyně Santa Maria dell'Isola, která se nachází na skalním výběžku nad mořem. Tento benediktinský klášter, který byl postaven ve středověku, nabízí nádherné výhledy na moře a město. Je to ideální místo pro romantickou procházku při západu slunce.

Pláže a přírodní krása

Tropea nabízí téměř 4 kilometry bílých a písčitých pláží. Podle internetové verze Sundey Times patří pláž v Tropee mezi 20 nejlepších v Evropě. 

Pláž Rotonda je jednou z nejkrásnějších místních pláží. Její bílý písek a křišťálově čistá voda přitahují návštěvníky z celého světa. Pláž je dobře vybavená a nabízí ideální podmínky pro koupání a relaxaci.

Další nádhernou pláží v Tropee je pláž Michelino, která se nachází nedaleko centra města. Je obklopena skalními útesy a je skvělým místem pro šnorchlování a objevování podmořského života.

Zajímavé jsou také uzavřené jeskyně („Grotta azzura“) a úzké zátoky.

 

Tropea Oasi Beach

OASI BEACH

Tropea je vedle Palmanovy nebo San Leo další z Nejkrásnějších obcí Itálie. Přesvědčte se o tom sami! V dubnu a září tady můžete z vyhlídek města pozorovat, jak slunce při západu mizí v kráteru sopky Stromboli.

Místní kuchyně 

Kalábrijská kuchyně je známá svými pikantními chutěmi a Tropea není výjimkou. Mezi místní speciality patří 'nduja, pikantní salámová pasta z vepřového masa s chilli papričkami, kterou si můžete vychutnat na chlebu nebo jako součást těstovinových jídel. 

 

Další oblíbenou specialitou je cipolla rossa di Tropea, sladká červená a velmi chutná cibule, která je často používána v salátech a dalších pokrmech. Cibule z Tropey má certifikaci IGP a je oblíbeným produktem po celé Itálii. 

 

Calabria cipolla di tropea

Červená cibule z Tropea a papričky

Neméně oblíbený je také Vecchio Amaro del Capo – bylinkový likér, který je výsledkem pečlivé kombinace více než 29 různých bylin, květin, ovoce a koření, z nichž mnohé rostou v Kalábrii. Mezi hlavní ingredience patří pomeranče, lékořice, mandarinky, heřmánek.

 

Díky své poloze u moře nabízí Tropea samozřejmě také vynikající mořské plody. Místní restaurace nabízejí široký výběr čerstvých ryb, měkkýšů a dalších mořských specialit. Určitě ochutnejte pokrmy jako pesce spada (mečoun) a calamari (sépie).

Víte, že?

  • Obyvatelé Tropey (Trupiani) mají vlastní dialekt, kterému je velmi těžké porozumět
  • Tropea je také ideálním výchozím bodem pro výlety lodí na Liparské ostrovy. Tato skupina vulkanických ostrovů nabízí nádherné pláže, horké prameny a fascinující přírodní scenérie. Jednodenní výlet na tyto ostrovy je nezapomenutelným zážitkem

Vybrané TOP nabídky

Výhodné nabídky pobytů pro vaší dovolenou v Itálii

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou