Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Čím se osvěžit v letních dnech? Díl 5. - Rossini

Rossini

Rossini, italský koktejl inspirovaný slavným skladatelem Gioacchinem Rossinim. Tento osvěžující nápoj je perfektní kombinací čerstvého ovoce a šumivého vína.

Rossini, slavnostní italský koktejl, byl vytvořen v průběhu 20. století jako variace na populární Bellini. Koktejl Rossini je pojmenován po slavném italském operním skladateli Gioacchinu Rossinim.

 

Přesné datum a autorství vzniku Rossini koktejlu nejsou známy, protože se jedná o variantu Bellini, která nahrazuje broskvové pyré jahodovým pyré. Podobně jako Bellini je Rossini spojen s benátským barem Harry's Bar, který byl známý svými kreativními koktejly.

 

Harry Cipriani, slavný benátský barman a majitel Harry's Bar, byl pravděpodobně jedním z tvůrců Rossini koktejlu. Jeho bar byl centrem proslulých umělců, spisovatelů a celebrit, kteří se setkávali a diskutovali o umění a hudbě. Vzhledem k tomu, že koktejl byl pojmenován po slavném italském hudebním skladateli Rossinim, je možné, že byl vytvořen jako pocta jeho práci a umění.

 

I když přesné okolnosti a tvůrci Rossini koktejlu nejsou zcela známy, stává se stále oblíbenějším nápojem pro svou osvěžující a lahodnou chuť.

 

Rossini se tradičně podává v šampaňské sklenici, aby se zachytily bublinky a umožnilo nápoji rozvinout své aroma. Sklenice se naplní jahodovým pyré a následně se dolije rosé vínem a proseccem. Plátek jahody se může umístit na okraj sklenice nebo na vrchol jako ozdoba. Doporučuje se podávat chlazené a je ideální jako aperitiv před jídlem nebo jako nápoj pro společenské setkání. Můžete si ho vychutnat samotný nebo ho kombinovat s lehkými dezerty nebo sýry.

Rossini

Nápoj Rossini - jahodové pyré a prosecco

Samozřejmě i s tímto nápojem lze experimentovat a upravovat ho podle individuálních chuťových představ:

  1. Rossini s různým ovocem: Klasický Rossini se připravuje s jahodovým pyré, ale můžete experimentovat s jiným ovocem, které má sladkou chuť a příjemné aroma. Například můžete použít maliny, borůvky, broskve nebo mangové pyré. Tímto způsobem můžete vytvořit jedinečný Rossini s různými ovocnými nuancemi.

  2. Rossini s dalšími druhy vína: Zatímco klasický Rossini se připravuje s rosé vínem a proseccem, můžete vyzkoušet různé druhy vína pro odlišné chuťové zážitky. Například místo rosé vína můžete použít bílé víno, jako je Pinot Grigio, nebo experimentovat s různými odrůdami šumivého vína.

  3. Rossini s bylinným sirupem: Pokud chcete Rossini přidat další vrstvu chutí, můžete do něj přidat bylinný sirup. Například bazalkový, mátový nebo rozmarýnový sirup. Přidejte jen malé množství, abyste zachovali rovnováhu mezi sladkostí a osvěžující povahou Rossini.

  4. Alkoholická varianta: Pro příznivce silnějších nápojů může být zajímavá varianta Rossini s přídavkem vodky nebo rumu. Přidejte jen střídmé množství alkoholu, aby se zachovala jemnost a vyváženost nápoje.

Důležité je dodržovat vyváženost chutí a zachovat charakteristickou sladkost a osvěžující povahu Rossini, i při experimentování s různými variantami. Vyzkoušejte různé kombinace a objevte svůj oblíbený způsob, jak si vychutnat tento lahodný letní koktejl.

Aktuální TOP nabídky

Objevte naše nejlepší dovolenkové nabídky!

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou