Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Alpe Cimbra - v zimě ráj pro lyžaře, v létě idylka na horách

Alpe Cimbra

Alpe Cimbra, nacházející se v regionu Trentino v severní Itálii, představuje jedno z nejkrásnějších míst v italských Alpách. Ačkoli není tak známá jako jiné alpské destinace, její kouzlo spočívá právě v její autentičnosti, krásné přírodě a neuvěřitelných možnostech pro celoroční aktivity.

Alpe Cimbra je horská oblast v italském regionu Trentino, která zahrnuje především dvě hlavní střediska – Folgaria a Lavarone, a jejich okolní vesnice. Tato destinace leží v jižní části italských Alp a je známá svou bohatou nabídkou aktivit jak v zimě, tak i v létě. Alpe Cimbra je populární především mezi lyžaři, turisty a milovníky přírody.

 

Alpe Cimbra se nachází v provincii Trento, asi 30 km jižně od města Trento a na západ od známých Dolomitů. Z geografického hlediska leží mezi vrcholky Folgaria, Lavarone a Luserna, které tvoří typickou alpskou krajinu s horskými loukami, lesy, jezery a vrcholy.

Zimní ráj pro lyžaře

Alpe Cimbra je vyhlášená svou lyžařskou oblastí s více než 100 km sjezdovek, které se rozprostírají v areálech Folgaria a Lavarone. Nabízí sjezdovky pro lyžaře všech úrovní, od začátečníků až po pokročilé. Kromě sjezdového lyžování je zde oblíbené také běžkování, snowboarding a dokonce snowkiting.

Folgaria

Folgaria, alpe cimbra

Zimní sezóna na Alpe Cimbra je charakterizována nejen kvalitou sjezdovek, ale i bohatou nabídkou apres-ski aktivit. Po dni stráveném na horách si můžete dopřát relaxaci v místních wellness centrech, nebo ochutnat tradiční trentinskou kuchyni v místních restauracích.

Letní idyla v horách

I když je Alpe Cimbra vyhlášená hlavně jako zimní destinace, její kouzlo nezmizí ani v letních měsících. Naopak, příroda v této oblasti rozkvétá do plné krásy. Rozsáhlé horské louky, jezera a husté lesy jsou ideální pro pěší turistiku, cyklistiku nebo jízdu na horském kole. Najdete zde mnoho značených turistických tras, které vás provedou jak lehčími, tak i náročnějšími úseky s nádhernými výhledy na okolní hory a údolí. 

Alpe Cimbra

Vodní stezka ve folgarii, alpe cimbra

Turistické stezky vás zavedou jak k historickým památkám (pevnosti, válečné stezky), tak i k přírodním krásám, jako jsou horské louky, vodopády a jezera. Velmi populární jsou také aktivity jako paragliding, horolezectví nebo nordic walking.

 

(Nejen) rodiny s dětmi si mohou projít Dračí stezku nebo Stezku dechu stromů.

Historické a kulturní bohatství

Alpe Cimbra má bohatou historii spojenou s první světovou válkou, protože oblast byla dějištěm mnoha bitev. Nachází se zde řada historických pevností, například Forte Belvedere nebo Forte Cherle, které dnes slouží jako muzea. Navíc zde žije menšina Cimbrů, původních obyvatel s germánskými kořeny, jejichž kultura a tradice stále přežívají a jsou předmětem etnografických studií.

 

Sommo Alto

Alpe Cimbra má bohatou historii spojenou s 1. sv. válkou, Nachází se zde řada historických pevností

Vesnice Folgaria a Lavarone si uchovaly svůj tradiční alpský charakter s původními dřevěnými domy a malebnými náměstími. Navštívit můžete také místní kostely, muzeum "Haus von Pruk", které se věnuje místnímu životnímu stylu, nebo se zúčastnit kulturních a folklórních festivalů, které se zde pravidelně konají.

Gastronomie

Co by byla návštěva Alpe Cimbra bez ochutnávky tradiční kuchyně? Regionální speciality zahrnují pokrmy založené na čerstvých surovinách, jako jsou houby, maso z místních chovů, sýr a polenta. Vynikající jsou místní sýry, například slavný "Vezzena", který se vyrábí v oblasti Lavarone a má dlouhou tradici. Ať už si vychutnáte domácí jídlo v horské chatě nebo ve vyhlášené restauraci, vždy budete mít pocit, že chutnáte kousek pravé alpské tradice.

Vybrané TOP nabídky

Výhodné nabídky pobytů pro vaší dovolenou v Itálii

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou