Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Stezka Dechu stromů v Lavarone

Lavarone

V srdci nádherné přírody regionu Trentino, na náhorní plošině Alpe Cimbra, najdete unikátní turistickou trasu Respiro degli Alberi (Dech stromů). Tato stezka nabízí úžasný zážitek, kde se setkávají lidská kreativita a přírodní krásy.

Stezka Respiro degli Alberi se nachází nedaleko obce Lavarone a je součástí širšího systému turistických tras v oblasti Alpe Cimbra, která zahrnuje také místa jako Folgaria a Luserna. Cesta vede po horských hřebenech a lesích ve výšce kolem 1 400 metrů nad mořem a nabízí nádherné výhledy na okolní přírodu.

 

Stezka začíná u Lavarone, kde je možné zaparkovat auto. Pokud cestujete hromadnou dopravou, je možné se do Lavarone dostat autobusem z nedalekého Trenta nebo Rovereta. Samotný vstup na stezku je zdarma a přístupný po celý rok, i když v zimě je třeba počítat se sněhem, což může ovlivnit průchodnost některých částí.

Umění a příroda v harmonii

Respiro degli Alberi je stezka, která spojuje přírodní scenérie s uměleckými instalacemi vytvořenými různými umělci. Každé dílo, které najdete podél stezky, je navrženo tak, aby bylo v harmonii s prostředím a podtrhovalo krásu lesa. Cílem stezky je upozornit na důležitost dýchání lesa, tedy na význam přírody a její role v našem každodenním životě.

Lavarone

Stezka Respiro degli Alberi, lavarone

Každý umělecký kus nese svůj vlastní příběh a je inspirován jak místními legendami, tak hlubokým respektem k přírodě. Máte příležitost vnímat přírodu skrze tato umělecká díla a přemýšlet o spojení mezi člověkem a přírodou.

Délka a obtížnost trasy

Celá trasa má délku přibližně 2,7 km a je snadno dostupná pro turisty všech věkových kategorií. Cesta je mírně kopcovitá, ale nenáročná, takže je vhodná i pro rodiny s dětmi. Procházka po této stezce obvykle trvá kolem hodiny a půl, v závislosti na tom, jak dlouho se zdržíte u jednotlivých uměleckých instalací.

 

Pokud hledáte klidné místo k relaxaci a zároveň chcete neotřelý umělecký zážitek, tato stezka v Lavarone je tím pravým místem pro vás. 

 

Lavarone můžete navštívit také Dračí stezku. Je stejně nádherná a nenáročná.

Vybrané TOP nabídky

Výhodné nabídky pobytů pro vaší dovolenou v Itálii

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou