Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Rimini - město s pulzujícím nočním životem

Rimini

Rimini, oblíbené letosvisko Jadranského pobřeží v regionu Emilia-Romagna, je město plné historie, krásných pláží a pestrého nočního života. Město, které nabízí návštěvníkům neopakovatelné zážitky.

 Rimini je dobře dostupné jak silniční, tak železniční a leteckou dopravou. Z Česka jste v Rimini autem asi za 10-12 hodin. 

Historické památky v Rimini

Rimini bylo založeno Římany v roce 268 př. n. l. pod názvem Ariminum a rychle se stalo důležitým obchodním a kulturním centrem. Dnes můžeme obdivovat mnoho památek z této doby, které svědčí o jeho slavné minulosti.

Rimini Ponte di Tiberio

Rimini Ponte di Tiberio

Arco di Augusto (Augustův oblouk) - Tento impozantní oblouk je nejstarší dochovaný římský oblouk a byl postaven v roce 27 př. n. l. na počest císaře Augusta.

Ponte di Tiberio (Tiberiův most) - Most, dokončený v roce 21 n. l., je dodnes funkční a je jedním z nejlepších příkladů římské inženýrské dovednosti

Tempio Malatestiano - Renesanční kostel, který byl navržen Leonem Battistou Albertim

Písečné pláže a spoustu zábavy

Rimini je proslulé svými dlouhými písečnými plážemi, které přitahují návštěvníky z celého světa. Pobřeží je lemováno řadou plážových resortů a nabízí nespočet aktivit pro všechny věkové skupiny, jako windsurfing, plážový volejbal a další.

Rimini nabízí také krásné promenády, kde se můžete procházet, jezdit na kole nebo si jen vychutnávat pohled na moře.

Jednou z nejrušnějších pláží je Marina Centro. Hledáte-li něco klidnějšího, zvolte Rivabella nebo Torre Pedrera. Rivabella je klidnější část pláže, která je ideální pro rodiny s dětmi. Pláž je dobře chráněná a má pozvolný vstup do moře.

V Rimini také najdete BoaBay - obrovský plovoucí park složený z nafukovacích překážek, skluzavek, trampolín a prolézaček. Park je postavený ve tvaru obřího nápisu "Rimini", což ho činí viditelným a rozpoznatelným z pláže.

Rimini pláž

Noční život a zábava

Rimini je známé svým pulzujícím nočním životem. Město je plné barů, klubů a restaurací, které nabízejí zábavu až do časných ranních hodin.

Rimini také pořádá celou řadu kulturních událostí a festivalů, jako je například Rimini Film Festival a Notte Rosa (Růžová Noc), velký letní festival plný hudby, představení a ohňostrojů.

 

Rimini noční život

Přímo na pláži také najdete Rimini Beach Arena - populární letní koncertní a taneční prostor. Ten je známý pořádáním velkých hudebních akcí, koncertů a festivalů, zejména během letních měsíců, kdy přitahuje tisíce návštěvníků z celého světa.

 

Kousek od parku Frederika Felliniho najdete La Ruota Panoramatica - vyhlídkové kolo stojící na pláži na malém poloostrově, které vám poskytne Panoramatický výhled na moře, přístav a město.

Gastronomické Lahůdky

Kuchyně Rimini je součástí širší tradice regionu Emilia-Romagna, který je známý svými chutnými a vydatnými pokrmy. Město je plné útulných restaurací a trattorií, kde můžete vychutnávat autentické italské pokrmy připravené z čerstvých surovin.

Doporučujeme ochutnat místní lahůdky jako je piadina (druh plochého chleba), čerstvé mořské plody a těstoviny jako tagliatelle al ragù.

Okolí a tipy na výlet

Region kolem Rimini nabízí mnoho zajímavých míst k návštěvě. Například nedaleká Republika San Marino, malé nezávislé země, nebo města jako Riccione a Cattolica, která jsou známá svými plážemi a letovisky.

 

Když vás už nebude bavit ležet na pláži nebo počasí zrovna nebude přát, můžete navštívit také jeskyně Frasassi, které jsou skutečnou přírodní podívanou. Z Rimini je to asi hodinu a půl autem.

 

Rimini je město, které kombinuje historické kouzlo, přírodní krásy a moderní pohodlí. Bez ohledu na to, zda hledáte relaxaci na pláži, kulturní zážitky nebo živou noční zábavu, Rimini má něco pro každého. Objevte tento skvost Jadranu sami!

Vybrané TOP nabídky

Výhodné nabídky pobytů pro vaší dovolenou v Itálii

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou