Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Od Saslongu k Secedě: Objevte nejlepší sjezdovky Val Gardeny

Val Gardena

Val Gardena je jedno z nejikoničtějších a nejprestižnějších lyžařských středisek v Dolomitech, nachází se v regionu Trentino-Alto Adige v Itálii. Toto údolí je součástí obrovské lyžařské oblasti Dolomiti Superski a nabízí lyžařům prvotřídní zážitky, fantastickou infrastrukturu a nádherné výhledy. Přesvědčte se sami..

Sjezdovky a lanovky

Val Gardena má přes 175 km sjezdovek, které jsou vhodné jak pro začátečníky, tak pro zkušené lyžaře. Nabízí modré (lehké) sjezdovky (30% celkových sjezdovek, ideální pro začátečníky), červené (středně náročné) sjezdovky (60%, jsou perfektní pro středně pokročilé lyžaře, kteří chtějí pořádnou dávku adrenalinu) a černé (těžké) sjezdovky (10%, pro experty a ty, kteří hledají skutečné výzvy).

 

Oblast je propojená moderní sítí lanovek a vleků. Mezi nejznámější patří lanovky, které zajišťují přístup na legendární okruh Sella Ronda, který propojuje Val Gardenu s dalšími třemi středisky (Arabba, Alta Badia, va/cs/val-di-fassa.html). Sella Ronda nabízí nezapomenutelný lyžařský zážitek na okruhu dlouhém cca 40 km.

Kromě klasického lyžování se zde nachází také Freestyle snowparky a místa pro freeride.

 

Údolí má dlouhou tradici řezbářství, což se projevuje i na sjezdovkách. Během lyžování můžete narazit na dřevěné sochy a umělecké instalace, které dodávají oblasti unikátní atmosféru.

Val Gardena

Val gardena

Některé části Val Gardeny nabízejí speciální noční lyžování během úplňku. Je to magický zážitek sjíždět sjezdovky pod zářícím měsícem v tichu noci.

To nejlepší z Val Gardeny

  • Saslong: Jedna z nejznámějších sjezdovek ve Val Gardeně je Saslong, která je součástí okruhu Světového poháru v alpském lyžování. Je to ikonická trať, která nabízí ostré zatáčky a velké skoky, které testují dovednosti i těch nejlepších závodníků.

  • Seceda: Oblast Seceda je rájem pro ty, kteří milují dlouhé sjezdy. Nejdelší trať zde měří přes 10 km a umožňuje úchvatný sjezd s panoramatickými výhledy na Dolomity.

  • La Longia: Jedna z nejdelších sjezdovek v celém středisku, vede z hory Seceda až do Ortisei. Tento 10,5 km dlouhý sjezd prochází skrz jeskyně a malebné údolí.

Seceda

seceda, val gardena

Apres-ski

Val Gardena nabízí také bohaté možnosti apres-ski. Mezi populární místa patří horské chaty, bary a restaurace, kde si můžete vychutnat místní speciality, jako jsou tradiční jihotyrolské pokrmy (speck, canederli) a lahodná vína z oblasti Alto Adige. 

Pro rodiny je tu spousta možností zábavy, jako jsou sáňkování nebo návštěva ledové plochy na bruslení.

 

Také ve Val Gardeně můžete navštívit muzeum, které mapuje historii lyžování v regionu. K vidění jsou zde staré modely lyží a vybavení, které používali první lyžaři v oblasti.

 

Val Gardena je skutečně místo, které spojuje prvotřídní lyžování, kulturu a přírodní krásy, a určitě stojí za návštěvu pro každého lyžařského nadšence.

Vybrané TOP lyžařské pobyty

Vyberte si z nabídky zimních lyžařských pobytů pro vaši zimní dovolenou v Itálii

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou