Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Arabba: Malá vesnice, velké lyžařské dobrodružství

Arabba

Je to velmi malá vesnička v samotném srdci dolomitského horského masívu. Mnohdy je lidmi nedoceněna, protože ji ani nespatří. Projedou tudy jen proto, aby se vrhli do míst, které téměř celý rok pokrývá sníh, a to na Marmoladu (nejvyšší horu Dolomit) a další známé svahy.

Arabba leží  v nadmořské výšce 1 600 m. Narozdíl od jiných lyžařských středisek nemá tak dlouhou historii, ale ještě stále zde najdete obyvatele mluvící ladínsky. Dříve tu byly jenom pastviny, na kterých v zimě leželo množství sněhu, který když na jaře odtával, přinášel velké problémy s lavinami. Laviny tu sice občas zazlobí, ale nadmořská výška a perfektní sněhová nadílka láká na jedinečné svahy milovníky sjezdového lyžování a lyžování ve volném terénu.

 

 Arabba njadete na úpatí masivu Sella Ronda. Celý okruh propojuje čtyři údolí a nabízí více než 500 kilometrů vzájemně propojených sjezdovek. Můžete tak začít svůj den v Arabbě a během jednoho dne projet lyžařská střediska jako Corvara, Val Gardena a Canazei.

 

Arabba je obklopena horskými průsmyky, tzv. „passi“, které umožňují lyžařům dostat se do dalších oblastí právě na okruhu Sella Ronda. Například na Passo Pordoi až do Canazei, či na Passo Campolongo směrem k dalšímu ze středisek Alta Badia a Passo Padon, který umožňuje lyžovat přímo na Marmoladě. 

Arabba

passo campolongo

Pokud patříte mezi lyžařské nadšence, kteří hledají výzvy, Arabba vám má co nabídnout. Některé černé sjezdovky v oblasti, jako je Porta Vescovo, jsou známé pro své strmé svahy a skvělé podmínky pro rychlé sjezdy. A na Marmoladě, nejvyšší hoře Dolomit, se nachází nejdelší sjezd v regionu, který dosahuje délky až 12 kilometrů.

 

černá sjezdovka Porta Vescovo

Černá sjezdovka Porta Vescovo

To vše a mnohem víc projedete na skipasy Dolomity Superski (460 lyžařských vleků) nebo Arabba / Marmolada, který zahrnuje celkem 30 lyžařských vleků. 

 

Po náročném dni na svazích si můžete dopřát chvíle odpočinku v místních wellness centrech nebo vyrazit na procházku po okolních stezkách, které nabízejí úchvatné výhledy na vrcholky Dolomit. Zimní večery v Arabbě jsou často klidné, což je ideální příležitost, jak se ponořit do alpské atmosféry a nechat se okouzlit tichem a krásou zasněžené krajiny.

Vybrané TOP lyžařské pobyty

Vyberte si z nabídky zimních lyžařských pobytů pro vaši zimní dovolenou v Itálii

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou