Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Dovolená u moře s dětmi - praktický průvodce

dovolená s dětmi

Plánujete dovolenou s dětmi a nevíte si rady? Máme pro vás praktického průvodce jak to zvládnout a nezbláznit se! S těmito tipy a trochou přípravy si můžete užít nezapomenutelnou dovolenou plnou zážitků a pohody.

1. Vyberte správnou oblast

Při výběru vhodné destinace pro vaši rodinnou dovolenou se ujistěte, že je v místě pozvolný vstup do moře. 

Pro rodiny s dětmi nabízí Itálie malou pomůcku - zelenou vlajku. Ve spolupráci s italskými pediatry byly vybrány nejlepší pláže, vhodné pro dovolenou s dětmi. Kromě běžných nároků na čistotu musí splňovat i další kritéria: pláž musí být písečná a dostatečně široká, pozvolný vstup do vody, dohled plavčíka a první pomoc, větší rozestupy mezi slunečníky, na dosah restaurace/pizzeriezmrzlina a dětské hřiště, ale též místa na přebalování a kojení.

Zelenou vlajku a tedy pláže vhodné pro děti najdete například v těchto destinacích:

2. Ubytování

Při výběru ubytování můžete vybírat mezi hotely, kempy, apartmány či bungalovy. Na našich stránkách najdete filtr, který vám nabídne ubytování vhodná právě pro rodiny s dětmi. Taková ubytovací zařízení pak mají vetšinou bazény pro děti a tobogány, hřiště, dobrou dostupnost na pláž, možnost zapůjčit si dětskou postýlku a jiné vybavení pro děti.

Mezi nejoblíbenější ubytovací zařízení patří Hotel Maregolf v CaorleVillaggio Giardini di Altea v Caorle, nebo Villaggio Quadrifoglio (i s animačním programem) také v Caorle. Pro milovníky kempů máme v nabídce třeba Camping Village Pino Mare v Lignano Sabbiadoro, pro náročnější například Hotel Savoy Beach & Thermal SPA v Bibione.

3. Aktivity pro děti

Každý si přejeme, aby byla dovolená plná zábavy a zážitků, zejména pak pro děti. Zjistěte si také předem, zda v místě kromě písečných pláží, které malé děti milují, najdete hřiště, lunaparky, aquaparky, památky nebo muzea, zkrátka cokoliv, kam se budete moci uchýlit, pokud by vám zrovna počasí nepřálo. 

dovolená s dětmi

4. Doprava

Plánujte dopravu tak, aby byla pohodlná pro celou rodinu. Do výše zmíněných letovisek jako je Bibione, Caorle nebo Lignano se dostanete doslova za pár hodin.

 

Jízda vlastním automobilem má mnoho výhod: nejste vázáni na přesný čas odjezdu (což s malými dětmi bývá někdy opravdu oříšek), můžete si zastavit kdykoliv a kdekoliv je to potřeba, můžete si také sbalit všechny věci, které nutně potřebujete, včetně toho nafukovacího krokodýla, a také můžete všichni poslouchat vaše oblíbené audioknihy nebo písničky a klidně si u toho zpívat. My vám cestu usnadníme tím, že vám poskytneme informace o dálničních poplatcích v Itálii nebo cenách pohonných hmot.

 

Při jízdě autobusem jste sice vázání na konkrétní čas a krokodýl možná bude muset zůstat doma, ale zase si při jízdě odpočinete. Naše autobusy vyjíždějí zpravidla večer a druhý den dopoledne už se koupete v moři.

5. Strava a restaurace

Chcete se stravovat ve vámi vybraném hotelu, nebo si vařit, případně navštěvovat místní restaurace? Italská kuchyně je oblíbená mezi dětmi i dospělými. Pizzerie a trattorie nabízejí široký výběr jídel, které děti milují, jako pizza nebo těstoviny. A vynikající italskou zmrzlinu najdete snad na každém rohu. 

Určitě navštivte také trhy, kde můžete ochutnat čerstvé ovoce, pečivo a místní speciality.

6. Bezpečnost a zdraví

Před odjezdem na dovolenou myslete také na vaši bezpečnost a zdraví. Zajistěte si cestovní pojištění pro celou rodinu, při jízdě vlastním autem se bude hodit taky autoasistence. Vezměte si s sebou základní léky a první pomoc.

Dbejte na dostatečný příjem tekutin (nejen během jízdy autem, ale také na pláži) a ochranu před sluncem (u dětí určitě s faktorem SPF 50).

 

I když je důležité mít plán, buďte připraveni na změny a improvizaci. Připravte si hry, knihy a hračky pro případ nudných chvil nebo dlouhého cestování.

Aktuální TOP nabídky

Objevte naše nejlepší dovolenkové nabídky!

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou