Nápoj vznikl v první polovině 20. století, kdy byl vytvořen jako variace na Americano. Legendární příběh hovoří o italském hraběti jménem Camillo Negroni, který požádal barmana, aby posílil svůj oblíbený aperitiv Americano tím, že přidá gin namísto sodové vody. Tím se narodil drink Negroni, který se rychle stal populárním po celém světě.
Negroni se připravuje jednoduchým smícháním ginu, červeného vermutu a Campari. Nápoj se podává s dostatkem ledu a ozdobí se plátkem pomeranče, který přidává příjemnou vůni a jemnou sladkost.
Negroni se tradičně podává v nízké sklenici na kostkách ledu, který zajišťuje postupné chladnutí nápoje a udržuje jeho intenzitu. Plátek pomeranče se umístí na okraj sklenice jako ozdoba.
Pokud toužíte po změně, zkuste některou z těchto variant:
-
Negroni Sbagliato je variace na klasické Negroni, která nahrazuje gin proseccem (italské šumivé víno). Tato varianta dodává nápoji lehčí a osvěžující charakter. Smíchejte 1 díl Campari, 1 díl červeného vermutu a 1 díl prosecca. Podávejte s plátkem pomeranče jako ozdobou.
-
Boulevardier je variace na Negroni, která místo ginu používá bourbon. Tato varianta přidává do nápoje jemné kouřové a karamelové tóny. Smíchejte 1 díl bourbonu, 1 díl červeného vermutu a 1 díl Campari. Podávejte s plátkem pomeranče nebo citronu jako ozdobou.
-
White Negroni je variace, která zaměňuje červený vermut za bílý vermut a Campari za bylinný likér jako Suze nebo Cocchi Americano. Tato varianta je svěžejší a méně hořká než klasický Negroni. Smíchejte 1 díl ginu, 1 díl bílého vermutu a 1 díl bylinného likéru. Podávejte s plátkem citronu jako ozdobou.
-
Coffee Negroni: Coffee Negroni je variace, která přidává do nápoje kávovou příchuť. Smíchejte 1 díl ginu, 1 díl červeného vermutu, 1 díl Campari a 1 díl kávového likéru, jako je například Kahlúa. Podávejte s plátkem pomeranče jako ozdobou.
Negroni je silný a aromatický nápoj, který je ideální jako aperitiv před večeří nebo jako drink pro letní večery s přáteli. Jeho hořkost a komplexnost ho činí vhodným pro ty, kteří hledají silnější aperitivní zážitek. Doporučuje se jej podávat s malým občerstvením, jako jsou olivy nebo sýry, které dokreslí chuťové nuance tohoto ikonického nápoje.