Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Passo Tonale

Passo tonale

Passo Tonale je jedním z nejpůsobivějších lyžařských středisek v italských Alpách. Je součástí rozsáhlé oblasti Adamello Ski, láká na dechberoucí výhledy, rozmanitost tratí a výborné sněhové podmínky po celou zimu.

Své jméno získalo podle průsmyku Tonale, který spojuje údolí Val-Camonica s údolím Val di Sole.

Ideální podmínky pro lyžování

Passo Tonale leží ve výšce kolem 1 880 metrů nad mořem a jeho nejvyšší vrcholy dosahují až 3 000 metrů, což zajišťuje dlouhou sezónu od podzimu do jara. Díky ledovci Presena je zaručený sníh i v pozdních měsících sezóny, což je obrovskou výhodou oproti jiným střediskům.

 

Středisko nabízí přes 100 km sjezdovek pro všechny úrovně lyžařů. Začátečníci ocení široké a dobře udržované modré tratě. Pro pokročilé lyžaře jsou k dispozici červené a černé sjezdovky, mezi nimiž vyniká legendární černá trať z ledovce Presena, která patří k těm nejnáročnějším v oblasti. Snowboardisté a freerideři ocení snowparky a rozlehlé plochy pro volné lyžování.

Passo Tonale

passo tonale

Zážitky mimo sjezdovku

Kromě sjezdového lyžování je Passo Tonale skvělým místem pro běžkaře. Okolní příroda je protkána desítkami kilometrů běžkařských tras. Milovníci adrenalinu mohou vyzkoušet heliskiing, kdy vás vrtulník dopraví na vrcholky hor, odkud se spouštíte na nekonečných bílých pláních.

 

Rodiny s dětmi ocení možnost sáňkování a dětské parky s atrakcemi, které jsou speciálně navržené pro malé lyžaře.

Historie a kultura

Passo Tonale však není jen o lyžování. V okolí naleznete stopy první světové války, kdy tyto hory byly svědky intenzivních bojů. Dnes zde můžete navštívit různé historické památky, jako jsou válečná muzea a pevnosti, což přináší jedinečnou kombinaci sportu a historie.

Pevnost Strino

v passo tonale najdete mnoho pevnosti, které jsou pozůstatkem první světové války

Po dni stráveném na svahu si můžete dopřát relaxaci v místních wellness centrech nebo si užít večer v některé z tradičních restaurací, které nabízejí výbornou italskou kuchyni. Typická jídla zahrnují regionální speciality z Trentina, jako jsou polenta nebo sýr Puzzone di Moena.

Snadná dostupnost

Passo Tonale je snadno dostupné jak z Itálie, tak z dalších evropských zemí. Mnoho návštěvníků volí leteckou dopravu do blízkých letišť jako Bergamo nebo Verona, odkud je možné využít shuttle busy přímo do střediska.

 

Vybrané TOP lyžařské pobyty

Vyberte si z nabídky zimních lyžařských pobytů pro vaši zimní dovolenou v Itálii

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou