Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Lago di Braies, zrcadlo nebes

Lago di Braies

Uprostřed majestátních Dolomit, tam, kde se hory dotýkají nebes, se ukrývá jezero, které jako by bylo z pohádky. Lago di Braies, smaragdové jezero, jehož krása okouzlí každého!

Lago di Braies, nebo také Pragser Wildsee, je jedním z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších jezer v Dolomitech, ležící v jihotyrolském regionu Itálie. Nachází se v nadmořské výšce 1 496 metrů, a je obklopeno dramatickými vrcholky Dolomit, které tvoří nádherné pozadí pro jeho azurově modrou vodu. Jezero se rozkládá na ploše asi 31 hektarů a jeho hloubka dosahuje místy až 36 metrů. Je to místo, které na první pohled uchvátí svou čistotou, klidem a nedotčenou krásou.

 

V létě je jezero ideálním místem pro pěší túry a relaxaci. Okolní stezka dlouhá asi 4 kilometry je snadno přístupná a nabízí okouzlující výhledy na jezero i okolní hory. Během cesty můžete spatřit charakteristické dřevěné loďky, které jsou tu k zapůjčení – plavba po jezeře je jedním z nejoblíbenějších zážitků, a to zejména při východu nebo západu slunce, kdy se hory a nebe zrcadlí na klidné hladině. Voda v jezeře je tak průzračná, že pod hladinou můžete zahlédnout pestrobarevné ryby. 

Lago di Braies

Na jezeře lago di braies si můžete zapůjčit dřevěné lodičky 

Pro ty, kteří preferují aktivnější pohyb, je Lago di Braies ideálním výchozím bodem pro náročnější horské túry, například na nedaleký vrchol Croda del Becco (2 810 m), známý také jako Seekofel. Jezero se nachází poblíž přírodního parku Fanes-Sennes-Braies, což z něj dělá atraktivní lokalitu pro objevování divoké krásy Dolomit.

 

Lago di Braies je oblíbenou destinací nejen pro turisty, ale i fotografy a milovníky přírody, kteří sem míří po celý rok. V zimě, kdy jezero zamrzne a celé okolí se zahalí do sněhové přikrývky, se promění v kouzelné místo, kde můžete zažít opravdový klid. Mnozí turisté se sem vydávají za zimními procházkami, ačkoli je třeba být opatrný, pokud se rozhodnete jít přímo po ledové hladině.

 

Poslední roky získalo jezero na popularitě i díky seriálu "Un passo dal cielo" (Krok od nebe), který se natáčel právě v této oblasti. Tato oblíbená italská série přivedla k Lago di Braies množství nových návštěvníků, kteří touží spatřit místa, která znají z obrazovek.

Lago de Braies

LAgo di Braies, jedno z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších jezer v Dolomitech

Pokud plánujete návštěvu Lago di Braies, je důležité vědět, že během letní sezóny je místo velmi frekventované. Doporučujeme dorazit brzy ráno nebo později odpoledne, abyste si užili klidnější atmosféru. Parkování je omezené, proto je dobré využít kyvadlovou dopravu, která je v provozu během hlavní sezóny, nebo zvolit pěší trasu z nedaleké vesnice.

 

Ale ať už přijedete kdykoli, Lago di Braies vás okouzlí svým neuvěřitelným půvabem a atmosférou. Je to místo, kde můžete načerpat energii, obdivovat přírodní krásy a užít si chvíle ticha daleko od každodenního shonu.

 

Aktuální TOP nabídky

Objevte naše nejlepší dovolenkové nabídky!

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou