Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

ABRUZZO: Co jsou arrosticini?

Arrosticini

Pokud zavítáte do regionu Abruzzo, musíte ochutnat typické arrosticini!

Arrosticini jsou špízy ze skopového masa. Maso se postupně navléká na špejle a připravuje se na speciálním grilu, kterému se říká “furnacella”. Maso by mělo obsahovat cca ¼ tuku, aby nebylo tuhé. Nemělo by se také grilovat příliš dlouho, protože jinak ztratí tekutiny a rozpadne se.

 

Arrosticini se musí jíst hned po upečení. Aby se udržely teplé, měly by být servírovány v tradičního svazku, který je celý zabalený do alobalu. V jednom svazku může být až 50 kusů. Jezte je rukama! Ke špízům se tradičně podává domácí chléb potřený olivovým olejem.

 

To, zda restaurace dodržuje tradici, poznáte na první pohled: pokud vám arrosticini přinesou na talíři, mějte se na pozoru.

Arrosticini

Aktuální TOP nabídky

Objevte naše nejlepší dovolenkové nabídky!

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou