Pokračovaním v používaní našich webových stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookie v souladu s Pravidly ochrany soukromí

Nastavení Přijmout vše

Kdy?
2

Osoby

  • Dospělí

    2

  • Děti

    0

Filtry

  • Stravování

  • Typ ubytování

  • Vybavení

  • Aktivity

  • 0 m

    3 000 m

Florencie a 3 typická jídla, která musíte ochutnat

Pokud si chcete udělat výlet do Toskánska, zastavte se ve Florencii a kromě památek, jako je Santa Maria Novella, Ponte Vecchio a městská katedrála, si určitě nenechte ujít tradiční pokrmy. Florencie je město plné umění, přátelských lidí, malebných výhledů a především spoustou dobrého jídla!

Firenze - Lampredotto

Lampredotto

Jedním z nejdůležitějších pokrmů florentské a toskánské tradice. Lampredotto je lahodná kombinace chleba a masa (přesněji řečeno “abomasa”, jednoho ze čtyř žaludků hovězího dobytka), kterou doprovází zelená omáčka z rajčat, cibule, celeru a petržele.

Ribollita

Mezi další jídla tradiční toskánské kuchyně patří jedna konkrétní polévka: ribollita. Její recept najdete dokonce v několika knihách receptů z období středověku! Je to pokrm, který přežil staletí, aniž by prošel velkými změnami. Ribollita je polévka ze zeleniny, která se "převaří" a díky šikovnému smíchání ingrediencí získá nové chutě. Zásadní je samozřejmě jejich kvalita: dobrý olej, rajčata, sůl, cibule a především kvalitní fazole.

Bistecca alla fiorentina

Fiorentina

Zde se dostáváme k jednomu z " nejžhavějších " pokrmů toskánské a florentské tradice: královně steaků. Fiorentina, která se získává z hovězí kýty Chianina, je  steak o hmotnosti 1,3 až 1,7 kg. Dobrý steak "fiorentina" se musí podávat krvavě propečený. Připravuje se na žhavém uhlí po dobu tří až čtyř minut. Při delší přípravě hrozí, že se ztratí lahodná šťáva. Podle tradice je přísně zakázáno přidávat jakékoli koření.

 

Aktuální TOP nabídky

Objevte naše nejlepší dovolenkové nabídky!

Nejnovější články

Sledujte náš FB, najdete zde aktuální informace z Itálie a tipy pro vaší dovolenou